Handtag till dina skåp

Handtagen på skåpen kan ofta avslöja en hel del om hemmet. Konstigt nog är det inte så många som tänker på handtagen på garderober och andra skåp när de målar och tapetserar sovrummet. Hela rummet fräschas upp och blir som nytt, men oftast sitter de gamla handtagen kvar även efter renoveringen.

Självklart kan man behålla sina skåphandtag om de är vackra, eller riktigt gamla, och av den anledningen värda att bevaras. Men, har man vanliga, trista, gamla knoppar eller andra typer av handtag, är det läge att byta även handtagen när man ändå gör om. Att byta skåphandtag är inte speciellt dyrt, och det är heller inte svårt. Köper man nya handtag med samma fäste som de gamla är det bara några minuters jobb att plocka bort de gamla och skruva dit nya. En mycket liten arbetsinsats som kan göra stor skillnad.

Byter du från knoppar, till bygelhandtag eller liknande, krävs det kanske att du borrar ett nytt hål i varje skåpdörr, för att kunna fästa de två skruvar som dessa sitter fästa med. Men, med en vanlig enkel borrmaskin, som nog finns i de flesta hem, är det gjort i en handvändning.

På samma sätt som nya skåphandtag kan förändra ditt sovrum, kan du också ge en gammal byrå eller ett skrivbord ett helt nytt liv. Kanske behövs lite färg, eller varför inte en bit vacker tapet, för att fräscha upp byrån, men det som gör den största förändringen är nya handtag. På en så pass liten möbel, som dessutom ofta har ganska många lådor eller skåp, där det alltså finns förhållandevis många handtag på en liten yta, gör ett byte av handtagen en oerhört stor skillnad.

Även i hemmets andra rum kan du få till en ganska stor förändring bara genom att byta ut de gamla skåphandtagen.

Badrummet är ett rum som ofta glöms bort i inredningssammanhang. Många tycker inte att det finns så stort utrymme för att tänka inredning där, om man bortser från dusch, badkar och badrumsmöbel, men visst kan man inreda ett badrum, och varför inte använda, till exempel, en byrå att förvara alla småsaker som hör till ett badrum? En byrå som kan vara gammal eller ny, men som kan bli pricken över i i badrummet, om du byter till vackra handtag på lådorna.

Det är alltså inte bara i köket som nya handtag på skåp och lådor kan ge ett helt nytt intryck. Det fungerar precis lika bra i hemmets övriga rum. Överallt där det finns skåp, lådor eller möbler med handtag.

Leave a Reply