Handtagen finns i många färger, material och storlekar

Kökshandtag finns i många färger, material, stilar och storlekar. Det viktigaste är att det är du som trivs med kökshandtagen i ditt kök. Visst ska kökshandtag se bra ut men det viktigaste är att kökshandtagen är bekväma och praktiska. Kökshandtag kanske inte är någonting man tänker på förens renoveringsdagen är där men att bara byta ut handtagen i köket kan ge en helt ny känsla och även att variera handtagen, kanske inte ha likadana handtag på lådor och skåp. Men vill du måla om dina köksluckor och byta storlek på kökshandtagen så föredrar jag att skicka in luckorna till ett sprutmåleri så du få dina gamla kökshandtagshål ordentligt igen spacklade. Det har blivit populärt med rostfria kökshandtag, själv har jag rostfria avlånga kökshandtag, det ser jättesnyggt ut men nackdelen med dessa är att dom har väldigt spetsiga vassa kanter och det kan ju vara väldigt stressigt i köket under matlagning och då stöter man ju i kökshandtagen en del.

Alla är ju olika vissa köper lite billigare kökshandtag och kanske byter ut dom oftare medans andra lägger ut mer pengar på sina och har dom livet ut. Kökshandtag sitter fast på olika sätt, det vanligaste är att ha skruv på fram eller baksidan av köksluckan. Men förr när man förmodligen inte tänkte så mycket på byte så satte man fast dom som nitar, precis som en jeansknapp och på kökshandtagen var det väldigt svårt att få tag i plattan bakom så vill man byta ut såna och inte har tålamodet så borde man skicka iväg dom.

Vill man ha en lite mer gammalmodig look på sina kökshandtag som jag själv tycker är jätte stiligt så finns det tex åldrat järn, tenn, antik mässing eller nickel, och i den kategorin är det vanligast med knoppar eller skålhandtag. Barahandtag har de flesta modeller du kan tänka dig behövas så kolla där men även i andra butiker.

Leave a Reply